Hej Zahra, Yupin, Nora, Alexandra och Nasiba!

Nu ska ni få en skrivuppgift som ni ska göra tillsammans. Ett grupparbete! Ni ska börja brevet på ett bra sätt, följa instruktionerna och sen avsluta. Ni får skriva fem minuter var och sen gå in och ändra och rätta i kompisens text.

Det här är uppgiften:
Skriv ett brev till en kompis!

När du studerade på c-kursen på sfi så lärde du känna en kompis som kom från Argentina. Hon flyttade till Göteborg och ni tappade kontakten. Nu har hon skickat ett brev till dig där hon frågar dig om hur det är i klassen, vad ni gör, vilka elever som går kvar och vad du har för framtidsplaner.

Svara henne!

Hej Anna!

Jag mår bra och det är mycket trevligt att höra av dig igen. Men du, hur är det med dig och det var länge sen att vi inte hade träffats. Jag minns att när jag studerade på c - kurs och jag kände mig glad att vara vän med dig. Så jag ska berätta lite för dig vad som har hänt i klassen.

Just nu måste vi koncentrera med många nya ord som är viktiga på svenska. Därför att vi är snart göra d- test om en vecka. En sak till vill jag också berätta för dig att jag och fem elever till i klassrummet har studerat lite extra om på wikispaces på datorn med Jenny. Hon lärde oss hur man kan använda datorn till olika saker.

Så med Wikispaces kan vi testa olika saker t.ex. korrigera, diskutera med varandra om texten. Eller vi kan skriva en text tillsammans i dokument. Det är ett speciellt och intressant program, tycker jag. Om det går bra så kan jag lära dig och vi kan kontakta med varandra och diskutera svenska. Vi som fortfarande går kvar på sfi är Alexandra, Nora, Yupin, och några andra elever.

Vi hoppas att alla ska klara provet och börja på SAS kurs eftersom vi tycker att det är lätt att hitta jobb eller studera någon utbildning i Sverige om man är duktig på svenska.

I framtiden vill jag skaffa mig jobb. Men jag vill faktiskt utbilda mig till frisör, för jag är intresserad av det yrket. Jag saknar dig och hoppas att du ska komma hit och hälsa på oss någon gång när du har tid. Ta hand om dig!

Kram / Alexandra